logo

inprog

Tillbaka till Arken

scavage

 
Skrotkorten består av följande:
 1. En Titel - Beskriver kortfattat vad du hittat
 2. Sort: Skräp eller Artifakt
 3. Typ: En primitiv kategorisering av vad du hittat. Notera dock att ät- eller drickbara objekt mycket väl kan innebära eventuella innehållet, inte själva objektet i sig själv. Använd sunt förnuft och statusslaget som riktlinjer.
 4. Märke: Ett eventruellt märke eller text som står på objektet.
 5. Beskrivning: En lite längre beskrivning än titeln, förklarar kanske även vad du kan göra med saken.
 6. System: Regler och system för att använda objektet. Det kan vara prylbonusar eller liknande.
 7. ID Nummer: Ett litet id-nummer. Använd det om du vill rapportera in felstavningar och sånt.


DU SÖKER RUNT LITE OCH FINNER:

 

Objektets status:

När du fått ett objekt kort, så slår du även en tärning för att se i vilket skick objektet är, dess nuvarande status. Slå 1T6 och läsa av enligt följande riktlinjer:

 1. 6) Objektet är i prima skick. Lite yttre smuts eller damm kanske, men inget som verkar ha något större negativ effekt på saken i frågan. Om ombjektet är någon typ av förpackning, så är det oöppnat.
 2. 5) Objektet är använt men fortfarande funktionabelt. Förpackningar innehåller troligen strax över hälften av sitt ordinarie innehåll.
 3. 4) Dugligt. Inte den vassaste kniven i lådan, eller kanske rejäla hack eller repor. Synbara defekter, men fortfarande hyfsat användbart. Förpackningar kan fortfarande innehåll lite av ursprungsvarorna, men det är inte mer än en aptitretare eller hånfullt smakprov.
 4. 3) Slitet men fungerande. Rostigt, smutsigt, och illaluktande, men objektet fungerar åtminstonde så som det var tänkt. En förpackning kanske fortfarande innehåller spår av sitt innehåll, men det är i tveksamt skick.
 5. 2) Färglöst, utslitet och allmänt uruselt skick. håller knappt samman eller är redan amatörmässigt lagat. Förpackningar på denna nivå är tomma, och knappt brukbara.
 6. 1) Obehaglig överraskning. Denna sak är inte vad det verkar vara, någon har mixtrat med det, saboterat det, eller kanske innehåller den något riktigt obehagligt.